گزارش نشست اشتغال و کارآفرینی از طریق تعاونی با تاکید بر تعاونی های فارغ التحصیلان

۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۴:۳۰ کد : ۵۹۵۹ اخبار دانشکده
شنبه 1397/2/1

نشست «اشتغال و کارآفرینی از طریق تعاونی؛ با تاکید بر تعاونی های فارغ التحصیلان» در روز شنبه مورخ 1397/2/1 در سالن شهیدارشاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) با حضور اساتیدی از جمله دکتر هزار جریبی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر مسلم خانی استاد دانشگاه و مشاور کسب و کار و کارآفرینی و دکتر حیدری رئیس انجمن علمی تعاون ایران برگزار گردید.

در ابتدای جلسه دکتر مسلم خانی مثلث طلایی کارآفرینی با اضلاع انسان کارآفرین، طرح و ایده کارآفرینانه والگوهای تامین مالی را مطرح کردند و در ادامه رابطه علمی بین اضلاع و الگوی تعاون را شرح دادند. ایشان کارآفرینی را با سه کلیدواژه خلق ارزش، مدیریت بهینه منابع و نوآوری همراه با خلاقیت  تعریف کردند.

در پایان نیز پیشنهاداتی در زمینه کارآفرینی از طریق تعاونی ارائه کردند که عبارت اند از:

1-    تعاون و کسب و کار های استارت آپی

2-    ایجاد کرسی های تعاون و کارآفرینی که برون داد این کرسی ها ایجاد شرکت های تعاونی دانشجویی است.

3-    برگزاری سلسله برنامه های رویدادهای تعاون( تعاون ایونت)

4-    توسعه شرکت های تعاونی دانشجویی با تاکید بر تعامل با بازار کار واقعی

پیشنهاداتی برای حل بحران بیکاری فارغ التحصیلان:

1-    ساماندهی و سازماندهی کار جویان در قالب شرکت های تعاونی ( آزمون تعاونی پذیری)

2-    ایجاد بورس نیروی انسانی توسط شرکت های تعاونی پیشرو

3-    ایجاد مراکز خدمات شغلی دانشجویی توسط کسب و کار های تعاونی ذیربط

در ادامه جلسه دکتر هزار جریبی درباره مبحث کارآفرینی و رسالت دانشگاه صحبت کردند. ایشان عوامل کلیدی موثر بر کار آفرینی را در بخش های مختلفی از جمله زیر ساخت های اجتماعی، تحقیق و توسعه، کیفیت نیروی انسانی و کیفیت مدیریت مطرح کردند و برای هر بخش موارد و مثال های مختلفی را ذکر کردند.

مولفه های دانشگاه کارافرین: 1- ارزش آفرینی و ثروت آفرینی بر مبنای تجاری سازی علوم 2- تولید علم بومی 3- دانش آفرینی یا تولید دانش 4- بازتولید محتوی دروس دانشگاهی 5- توسعه رشته های تلفیقی 6- متوازن کردن توسعه رشته ها بر مبنای نیاز ها و تقاضاهای جامعه.

دکتر هزار جریبی موضوع را در موارد ذیل جمع بندی کردند :

1-    نهادینه سازی خصوصی به جای اختصاصی سازی

2-    نوآوری ها در عرصه های مختلف جامعه

3-    بالندگی اقتصادی و اعتماد به نفس ملی

4-    حذف برخی انحصار ها

5-    افزایش تحقیق و توسعه و سهم آموزش عالی در ثروت آفرینی

دکتر حیدری به عنوان آخرین سخنران جلسه سه موضوع طرح مسئله بیکاری و اشتغال، ظرفیت های بخش تعاون در کمک به این مشکل و راهکار های پیشنهادی به ویژه با تاکید بر راه اندازی تعاونی های دانش بنیان را مورد توجه قرار دادند.

ایشان در ابتدای سخنان خود به بیان آمارهایی درباره بیکاری جوانان در ایران و جهان پرداختند و مشکل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی را به عنوان یکی از اساسی ترین مسائل اجتماعی مورد توجه قرار دادند.

درباره نقش تعاون در زمینه کارآفرینی دانشجویان و فارغ التحصیلان به پشتوانه قانونی که در این زمینه وجود دارد اشاره کردند از جمله در اصل 43 و 44 قانون اساسی به زمینه اشتغال و کارآفرینی از طریق تعاونی توجه شده است.

در برنامه چهارم برای نخستین بار مباحثی درباره  ارتباط تعاون و کارآفرینی مطرح شده است:

1-    توانمند سازی جوانان، زنان و فارغ التحصیلان و بقیه افراد جویای کار

2-    ارتقای بهره وری و توسعه و بهبود مدیریت تعاونی

3-    ترویج فرهنگ تعاون و اصلاح محیط حقوقی و ارائه لوایح قانونی

4-    اولویت دادن به بخش تعاونی در انتقال تصدی ها

در پایان نیز ایشان عقیده داشتند که راه اندازی تعاونی های دانش بنیان برای فارغ التحصیلان از محور هایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این دانشجویان باید هم برای خود و هم برای بقیه افراد جامعه ایجاد کارآفرینی بکنند.