مطالعه تطبیقی-تاریخی تأثیر افزایش جمعیت بر وضعیت اقتصادی کشورها

دبیر نشست: دکتر اردشیر انتظاری

ارایه کننده: دکتر مسعود عالمی نیسی

داوران: دکتر محمود مشفق و دکتر موسی عنبری

در این نشست ابتدا دکتر مسعود عالمی نیسی، خلاصه¬ای از پژوهش خویش پیرامون تأثیر افزایش جمعیت بر وضعیت اقتصادی کشورها ارایه نمود. یکی گزاره های مشهور در محافل عمومی و علمی کشور این است که افزایش جمعیت موجب فقر مردم و بدتر شدن وضعیت معیشتی آنها خواهد شد. زیرا که امکانات و منابع میان تعداد بیشتری از انسانها تقسیم خواهد شد. در این پژوهش ضمن واکاوی نظریه های موافق و مخالف، به بررسی تطبیقی کشورهای مختلف دنیا از نظر رابطه میزان جمعیت و وضعیت اقتصادی پرداخته شد. این پژوهش از طریق تحلیل ثانویه داده های منتشر شده کشورها صورت گرفته است که در نهایت مبتنی بر این تحلیل تجربی صحت و سقم باور عمومی فوق فوق بررسی شد.

پس از آن دکتر مشفق، به عنوان داور به نقد و بررسی پژوهش مزبور پرداختند. از جمله ایشان تفاوت وضعیت رابطه اقتصاد و جمعیت در کشورهای مختلف با سطح توسعه¬یافتگی متفاوت را مورد تأکید قرار دادند. پس از آن اساتید و دانشجویان حاضر در نشست دیدگاه¬های خود را مطرح نمودند.